Διαλογισμός

Η τεχνική που εκπαιδεύει το νου να ησυχάζει από τις σκέψεις που διαρκώς ‘’κυματίζουν’’ μέσα του, καθώς το σώμα χαλαρώνει και ξεκουράζεται.

Ο διαλογισμός δεν είναι εναντίον της δραστηριότητας απλά σε διδάσκει έναν καινούργιο τρόπο ζωής. Γίνεσαι το κέντρο του ‘’κυκλώνα’’.

Η ζωή μέσα από το διαλογισμό συνεχίζεται με περισσότερη χαρά, περισσότερη ένταση, περισσότερη καθαρότητα και με περισσότερη δημιουργικότητα.

«Εσύ είσαι ο παρατηρητής πάνω στο λόφους και απλώς βλέπεις όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου»

Αυτό είναι το μυστικό του διαλογισμού –γίνεσαι παρατηρητής- παρατηρείς τον εαυτό σου.

Ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση ύπαρξης. Σε αυτή την κατάσταση, ο άνθρωπος είναι σε πλήρη εγρήγορση και ταυτόχρονα αισθάνεται απόλυτη ηρεμία, καθώς ο νους του έχει αποφορτιστεί από τις περιττές σκέψεις, που αφορούν είτε τις προσδοκίες του για το μέλλον είτε τις εμπειρίες που έζησε στο παρελθόν.
Χρειάζεται επίσης να επισημάνουμε ότι ο διαλογισμός δεν προϋποθέτει κάποια συγκεκριμένη δράση: μπορεί κανείς να είναι σε κατάσταση διαλογισμού ασχολούμενος με τις καθημερινές του εργασίες και να απέχει πολύ από την κατάσταση αυτή καθισμένος στη στάση του λωτού στην κορυφή ενός βουνού!

Ο διαλογισμός είναι η εσωτερική σιωπή που ο άνθρωπος βιώνει, όταν ο νους του είναι εντελώς γαλήνιος, εστιασμένος στο παρόν.

Μόνο τότε μπορεί να ανακαλύψει την αστείρευτη πηγή αγάπης, ειρήνης, χαράς και δημιουργικότητας, που βρίσκεται εντός του. Αυτή είναι μόνο η αρχή μίας σταδιακής εσωτερικής μεταμόρφωσης, που του επιτρέπει να αναγνωρίσει τον αληθινό του προορισμό ερχόμενος σε επαφή με την ουσία της ανθρώπινης φύσης του.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.